Categorieën
Brussel Persoonlijk

Justanotherday, reisjournaal in de stad. Bxl, juli 31, 17:03.

…een veel te luide Kawasaki-motor laat ongegeneerd luide scheten in de Van Artevelde. Een jonge Engelse fietser rijdt compleet tegen de richting in. My way or no way, lees ik op zijn gezicht. Ook bij de jongere generatie Britten is het kwijnende Gemenebest nooit ver weg. Verder in de straat houdt een man een bordje hoog: Money for Weed.

Brussel-Centraal peron (c) Japplemedia

In Café Tiera eet en rookt een meisje tegelijk. Bijten, inhaleren, blazen, doorslikken. Een mens leert elke dag bij. Een jongen drinkt te jong Cara op de trappen van de Beurs.

In het Centraal roept een vrouw dat ik niet mag opstappen in zoon A. Was ik niet van plan. Een meisje leest en luistert tegelijk. De vrouw schreeuwt naar een baby van 1 jaar dat hij moet zwijgen in een taal die ik niet versta.

Aan de J. Brelsquare laat een minister zijn hondje uit. Een madam op leeftijd aait de hond van een bedelaar. Het stemt beide vrolijk.

Een zwarte prostituee met vals haar spreekt mij vergeefs aan. De accordeonist speelt I did it my way. De accordeon stottert waardoor het lied heel erg ontroert.

Aan de Albertina zitten een jonge bink en zijn liefje te kort bij mekaar naar zijn goesting. Zij is te fel voor zijn doen. Het is nog pril. En het zal niet lang duren.

Een oude duif landt aan mijn voeten. Ze kijkt me lang aan, ze schijnt vrede te hebben met deze tijd. In de Vlaamsesteenweg heeft iemand een leuke gekleurde glastekening gemaakt rond een steenslag. Een vrouw met zware hakken klinkt als een nerveuze pony in de Steenstraat.

Verder aan het Sint-Jansplein slaapt de dakloze met gebalde vuist. Een opgestoken middenvinger had wellicht ook gekund maar dan krijg je snel een kramp. Een stil verwijt naar de passanten. Ooit zal dit nog wel exploderen.

Terug aan de Beurs hoor ik de taxichauffeur te nadrukkelijk Amerikaans praten zodat het lijkt alsof hij een man van de wereld is.

Op het Sint-Jansvoorplein geen dealers, noch in de Bonnevie. Speelt hier ook het einde van de maand? Een man loopt tegen zijn zin hand in hand met zijn vrouw. Zij glundert.

Er passeert een jongen met een gestolen Blue Bike. Hij rijdt onhandig maar toch of ondanks zigzag.

De twee eeneiige zussen lopen broederlijk arm in arm. De éne heeft gouden dreadlocks, de andere een hoofddoek. Je kan ze nooit verwarren, ook al wisselen ze van arm.

Bij gebrek aan klanten zit de meubelverkoper zomaar in een zetel in de vitrine. Het heeft iets unheimlich, maar misschien heb ik te veel fantasie. Het regent niet meer dan gisteren vandaag.

Je ziet het niet veel, vrouwen in kaftan die Marlboro Gold zonder filter roken, ze bestaan. In de Kartuizersstraat loopt een jongen vóór het meisje dat hem gedwee volgt. Hij lijkt haar beu te zijn, zij denkt hem nog te kunnen winnen. Voor hetzelfde geld is het de pooier die het bestelde meisje aflevert. Of broer en zus die mekaar nooit hebben kunnen luchten en nu onderweg zijn naar Notaris De Doncker, iets verder.

De stad zit vol secret passages.

https://kommaarlangsachter.blogspot.com/

Share